Recept i älgjaktstider

Jeanette Byström GreinOkategoriserade

Sitter och rensar bland recept som jag sparat i en låda under ett par år (känns det igen?) som jag någon gång i framtiden ska skriva in i datorn. Hittar många goda recept och känner hur hungrig jag blir :-). Skickar med ett recept som finns i kokboken Mat & Mera som jag och två hockeymammor var med om att plocka fram. Det finns fortfarande kvar några böcker om någon skulle vara intresserad av kokboken.

Man ser ju på fb vad många det är som plockar svamp och som även har en respektive som jagar älg så här kommer ett recept på en gryta av älg och svamp.

Smaklig måltid!

Ljus hälsningar

Jeanette

Älggryta med kantareller

Det här behöver du till 4 portioner:

300 g älgkött
300 g magert bogfläsk eller färsk skinka
smör till stekning
salt, svartpeppar
paprikapulver
kapris eller enbär
kantareller eller champinjoner
1 stor ättiksgurka (eller 2 små)
1 stor inlagd rödbeta (eller 2 små)
1 dl grädde (ca)

Så här gör du:

Skär köttet i strimlor och bryn det i omgångar i en stekpanna. Krydda och smaka av. Ta upp köttet och bryn svampen. Blanda sedan köttet och svampen och tillsätt grädden. Ge hela grytan ett snabbt uppkok. Strimla ättiksgurka och rödbetor och blanda i kött- och svampröran. Låt allt bli varmt. Smaka av.

Servera med potatis i någon form, gärna klyftpotatis och en grönsallad.