En god efterrätt!
Eftersom jag är förkyld så blir det inte så mycket skrivet i kväll, det blir i stället en god efterrätt som jag fick äran att äta hos en av dessa fina vänner som jag har. Man kan använda andra bär om man inte tycker om hjortron. Det här receptet finns i kokboken ”Mat och mer” som jag var med om att ta fram. Det finns några böcker kvar om någon är intresserad av att köpa den. Här nedan följer receptet som ska vara enkelt att göra.
Med ljus och värme
Jeanette
Hjortronparfait
Det här behöver du till 6 portioner:
3 äggulor
1 dl florsocker
200 g hjortronsylt eller drygt 1/2 liter färska bär
3 dl tjock grädde
urkärnade blå druvor
Obs! Om man tar färska bär så behövs dubbla sockermängden!
Så här gör du:
Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Tillsätt den hårt vispade grädden och sylten klickvis. Blanda väl och häll smeten i en form och frys i minst 5 timmar. Låt den sedan stå i 10-15 minuter i rumstemperatur innan servering. Blanda ner urkärnade druvor.